Isolering af etageadskillelse

Isolering med papiruld mellem etager

Har man flere etager i sin bolig, kan man med stor fordel vælge at efterisolere mellem dem. Især boliger fra før 1985 mangler ofte isolering i etageadskillelser. Det betyder, at loft i underetagen og gulv i overetagen kan være udsat for konstant nedkøling pga. de kuldebroer og trækvinde, der siver gennem den uisolerede etageadskillelse. Når papiruld benyttes som isolering mellem etager, blæses det enten ud mellem strøer, før gulvet lægges eller blæses ind under det næsten færdige gulv. Ved efterisolering blæses det ind via et lille hul i etagedækket, fx under og over indskudsbrædder.

 

Varmeisolering og lydisolering mellem dine etager

Papiruld er både varmeisolerende og lydisolerende og er derfor et yderst anvendt og effektivt isoleringsmateriale ved etageadskillelse. Mange oplever et generende kuldetræk gennem etageadskillelser, og det kan en opfyldning af papiruld i en bredde af ca. 1,5 m fra ydervæggen sætte en stopper for. Fx benyttes papiruld som varmeisolering ved at blæse det ind i en etageadskillelse, der vender opad mod et uopvarmet loft.

Tekniske krav til fugt og brandsikkerhed

Normalvis er der ingen krav til lufttæthed og fugttæthed mellem rummene inde i en bolig, undtagen i vådrum, men ved vandrette lejlighedsskel, skal der dog etableres lufttæthed.
I forhold til brandsikkerhed, opfylder papiruld (≥ 40 kg/m3) kravene til materialeklasse D-s2,d0, også kaldt klasse B, og kan benyttes med de begrænsninger, der i er gældende for alle andre materialer i den specifikke situation. Isolerer man med papiruld i mindre end 40 kg/ m3, skal der sikres klasse 1 bekædning på konstruktionens indvendige side. I forbindelse med BD-30 og BD-60 konstruktioner, skal beklædningen henholdsvis overholde 30 og 60 minutter.
Du kan læse mere om de tekniske specifikationer på Papiruld Danmarks hjemmeside ved at klikke her.

 

Skal vi uddybe?

Har du endnu ubesvarede spørgsmål, uddyber vi med glæde via telefon på 31 77 77 91 eller mail info@papiruldamager.dk. Vi kommer desuden gerne med et uforpligtende tilbud og en faglig og erfaren rådgivning i konkrete situationer. Vi ser frem til at høre fra dig!

 

Bestil et gratis isoleringstjek

Din lokale isolatør. Dansk håndværk udført af danske håndværkere. Vi udfører isoleringsarbejde i hele Storkøbenhavn.
Har du spørgsmål eller kommentarer til os, eller ønsker et uforpligtende tilbud?

Adresse

Papiruld Amager

Kirstinehøj 18

2770 Kastrup

Kontakt os

T: 31 77 77 91

M: info@papiruldamager.dk

CVR: 33 88 07 66

Copyright Papiruld Amager 2016
Top