Isolering af skillevægge

Forskellige typer skillevægge

Skillevægge er de indvendige vægge, der adskiller rummene i en bolig. Skillevægge kan være bygget af forskellige materialer, og man skelner overordnet mellem to typer skillevægge:

  • Tunge skillevægge: skillevægge, der vejer over 100 kg/ m²
  • Lette skillevægge: skillevægge, der vejer under 100 kg/

Tunge skillevægge er ofte lavet af mursten, beton eller lecabeton, mens letteskillevægge ofte er lavet af gips med et skelet af stål, træ, porebeton eller glas. Tunge skillevægge er ofte bærende og kan være stabiliserende, mens lette skillevægge sjældent er nogen af dele, men blot en adskillende væg mellem to rum.

 

Isolering med papiruld i skillevægge

Papiruld kan med fordel både anvendes til tunge og lette skillevægge. Materialet blæses ind i skillevæggen via huller, der er etableret i det første beklædningslag, hvorefter de repareres grundigt, så alle brandtekniske krav overholdes. Skillevægge isoleres oftest blot med henblik på at lydisolere og brandsikre, og kun hvis væggen vender ind mod et uopvarmet rum, er der krav om varmeisolering. På grund af papiruldens lyddæmpende effekt, benyttes det ofte mellem kontorlokaler, i institutioner, i skoler og i private hjem mellem de forskellige rum.

Sikkerhedsmæssige krav

Kun i forbindelse med vådrum, såsom badeværelser, er der krav om lufttæthed og fugttæthed. Krav til brandsikkerhed er derimod specificerede ved, at papiruld  (≥ 40 kg/m3) opfylder kravene til materialeklasse D-s2,d0, også kaldet klasse B. Derfor kan papiruldet anvendes med samme begrænsninger, der gælder for alle andre materialer i den konkrete situation. Benyttes der papiruld i mindre end 40 kg/m3 er der krav på at sikre en klasse 1 beklædning mod konstruktionens inderste side.

Du kan læse mere om papirulds isoleringsevne og hvordan det bør bruges ved skillevægge ved at klikke ind på Papiruld Danmarks hjemmeside her.

 

Vil du høre nærmere?

Skal vi uddybe, eller har du spørgsmål til isolering af skillevægge, er du altid velkommen til at kontakte Papiruld Amager via telefon 31 77 77 91 eller mail info@papiruldamager.dk. Vi kører også gerne ud til dig og gennemgår dine vægge og giver et uforpligtende tilbud.

Bestil et gratis isoleringstjek

Din lokale isolatør. Dansk håndværk udført af danske håndværkere. Vi udfører isoleringsarbejde i hele Storkøbenhavn.
Har du spørgsmål eller kommentarer til os, eller ønsker et uforpligtende tilbud?

Adresse

Papiruld Amager

Kirstinehøj 18

2770 Kastrup

Kontakt os

T: 31 77 77 91

M: info@papiruldamager.dk

CVR: 33 88 07 66

Copyright Papiruld Amager 2016
Top