Minimer fugt og skadedyr med papiruld

Fugttransporterende materiale

Papiruld er et organisk materiale og er naturligt fugttransporterende. Det betyder, at materialet tillader fugt at passere igennem, uden det får udover materialet eller dets isoleringsevne.  Hvis papiruld udsættes for fugt, ledes fugten videre til ydervæg eller loft, hvorfra det enten ventileres væk eller fordamper. Papiruld tillader således hele konstruktionen at ånde, hvilket skaber et bedre indeklima.

 

Ingen brug af dampspærrer

Dampspærrer er kun nødvendige i forbindelse med papiruld i vådrum. På grund af papiruldens høje evne til at transportere fugt, kan dampspærre nemt undværes i andre rum – det viser en undersøgelse lavet af Statens Byggeforsknings Institut. Selv i rum med en høj luftfugtighed, er papiruldets isoleringsevne stort set uændret.

For at teste dette lavede Papiruld Danmark fra 2002 til 2012 et projekt, som beviste at fugt i papiruld var ikke-eksisterende på trods af både utætte huse og manglen på dampspærre. Du kan læse om projektet her.

 

Ingen skadedyr

I papiruld tilsættes der bestemte salte (5% boraxorsyre og 10% aluminiumhydroxid), der fungerer som et slags beskyttende imprægneringslag mod brand, og som desuden også beskytter mod skimmel, svamp og råd. Udover papiruldets naturlige evne til at transportere fugt, er der altså en ekstra sikkerhed i de tilsatte salte. Erfaring viser tilmed at skadedyr, såsom mus og rotter ikke slår sig ned og bygger rede i papiruld.

 

Kontakt os for nærmere info

Papiruld Amager står altid klar til at uddybe fordelene ved papiruld eller komme med et uforpligtende tilbud. Ring blot på 31 77 77 91 eller send en mail til  info@papiruldamager.dk.

Bestil et gratis isoleringstjek

Din lokale isolatør. Dansk håndværk udført af danske håndværkere. Vi udfører isoleringsarbejde i hele Storkøbenhavn.
Har du spørgsmål eller kommentarer til os, eller ønsker et uforpligtende tilbud?

Adresse

Papiruld Amager

Kirstinehøj 18

2770 Kastrup

Kontakt os

T: 31 77 77 91

M: info@papiruldamager.dk

CVR: 33 88 07 66

Copyright Papiruld Amager 2016
Top