Dette skal du være opmærksom på med hulmursisolering

Hulmursisolering er en nem, økonomisk og klimavenlig måde at isolere sit murværk på. Det er en god idé at få lavet hulmursisolering, hvis der er hulmure i ydervæggene, hvis muren ikke i forvejen er isoleret, og hvis formuren og bagmuren er i god stand. De fleste boliger som er bygget fra år 1900 og frem er konstrueret med hule ydermure. Hvis ikke der er lagt isolering, eller hvis den eksisterende isolering er faldet sammen med tiden, så kan det spores ved, at specifikke områder på væggen er koldere end resterende dele af væggen. Hvis dette er tilfældet, så er en hulmursisolering en god løsning. En hulmursisolering kan laves på kort tid, det skaber et behageligt indeklima på kolde vinterdage, det er godt for klimaet og giver en reduceret elregning.

 

Formurens tilstand

Inden der isoleres, gennemgås formurens beskaffenhed. Dette skal gøres med henblik på, at en isolering resulterer i, at formurens temperatur sænkes, fordi isoleringen fastholder varmen inde i huset. Derfor får muren sværere ved at skille sig af med ophobet fugt, hvilket kan resultere i, at der opstår frostsprængninger i murværket. Men frygt ej. En fagmand vil altid fikse revner og løst puds inden isolering påbegyndes. Ligeledes gennemgås soklen, vinduer og sålbænke for fugtproblemer og utætheder.

 

Bagmurens tilstand

Før hulmursisolering skal bagmurens tilstand tilses, fordi indblæsning af isoleringsmateriale foregår ved et højt tryk. Hvis ikke bagmuren holder, eller hvis der på forskellige områder af muren er sprækker, så vil støv m.m. blæses ind i huset. Ved gennemgang af bagmurens tilstand skal der altså undersøges for sprækker, revner samt huller. Disse findes især omkring døre, vinduer, fundamenter, lofter og skillevægge. Man skal især være opmærksom på bagmurens tilstand, hvis den pågældende bolig er bygget før 1960, da huse på daværende tidspunkt blev konstrueret med letbeton eller porebetonblokke.

 

Efter isolering

Efter isoleringsarbejdet vil fagmanden tjekke op, at alt er gjort korrekt. Her laves der en termografisk undersøgelse af boligen med henblik på at finde ud af, hvor godt huset er isoleret.

 

Kontakt fagmand

Inden hulmursisolering er det en god idé at rådføre sig ved en ekspert. Vi anbefaler ikke, at du laver hulmursisolering på egen hånd. Og så er det altid en god ide, at du kontakter forsikringsselskabet, inden isoleringen påbegyndes De skal gerne vide, at huset isoleres, før arbejdet påbegyndes

Vi foretager altid en termografisk undersøgelse, hvor det vil vise sig, hvor i murværket der er behov for isolering. Som alternativ til termografisk undersøgelse kan der bores et hul i en fuge, hvor en krog stikkes ind i hulmuren, hvorefter materiale trækkes ud. Her kan der bestemmes, om der er isoleret, og om isoleringens tilstand er tilfredsstillende.

Har du spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os og få et uforpligtende tilbud på tlf. 31 77 77 91.

 

Bestil et gratis isoleringstjek

Din lokale isolatør. Dansk håndværk udført af danske håndværkere. Vi udfører isoleringsarbejde i hele Storkøbenhavn.
Har du spørgsmål eller kommentarer til os, eller ønsker et uforpligtende tilbud?

Adresse

Papiruld Amager

Kirstinehøj 18

2770 Kastrup

Kontakt os

T: 31 77 77 91

M: info@papiruldamager.dk

CVR: 33 88 07 66

Copyright Papiruld Amager 2016
Top