Sådan isolerer du krybekælderen

I mange tilfælde er der en lang række fordele at hente, hvis du får din krybekælder efterisoleret. Undersøgelser har vist, at op imod en tredjedel af husets varme kan sive ud og forsvinde gennem gulvet og krybekælderen. Hvis du ved, at det er lang tid siden at din krybekælder blev isoleret, eller hvis du er mistænkelig over for isoleringens tæthed og tilstand, så kan det i høj grad anbefales at få en fagmand ud for at gennemse materialet. Ved at få en fagmand til at undersøge isoleringen, kan der altså være meget at hente for både miljøet og for din egen pengepung.

 

Hvordan ved jeg, om min krybekælder skal isoleres?

Hvis ikke der er isolering omkring krybekælderen, eller hvis laget af isolering er mindre end 100 mm, så er det en god idé at få lagt et nyt lag isolering. En god tommelfingerregel er, at materialet gerne skal være 150 mm tykt, hvis isoleringen skal holde på husets varme. Gammel isolering vil i mange tilfælde trække sig sammen og ændre position, så hvis du ved, at det er lang tid siden at krybekælderen blev isoleret, så er det en god idé at tjekke op på, om den gamle isolering trænger til at blive rykket og sat på plads.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når krybekælderen skal efterisoleres?

 

1. Kontakt forsikringsselskab

Før du giver dig i kast med en efterisolering af din krybekælder, så er det en god idé at tjekke op på din husforsikring. Her anbefaler vi, at du kontakter dit forsikringsselskab, så du kan fortælle dem, at et isoleringsarbejde igangsættes. Hvis ikke du tager kontakt til din forsikring inden arbejdet startes, så er der risiko for, at dit selskab ikke dækker eventuelle skader.

2. Etabler ventilationshuller

Når der efterisoleres, så er det vigtigt at du sørger for, at der ikke skabes fugt. Hvis der skabes fugt i krybekælderen, så er der en forhøjet risiko for, at der opstår skimmelsvamp. For at minimere faren for skimmelsvamp anbefaler vi, at der dannes ventilationshuller.

 

3. Opsæt dampspærre

Når du får isoleret din krybekælder, så anbefaler vi, at du får opsat en dampspærre. Ved placering af dampspærre skal du være opmærksom på, at den skal placeres mod den varmeste side af strukturen, da det minimerer risikoen for, at der opstår fugt, kondens og skimmelsvamp.

 

Få råd og hjælp til arbejdet

Det kan være vanskeligt at vide, hvilken løsning der er bedst til netop din krybekælder, og derfor står vi altid klar med gode råd kompetent vejledning. Samtidig vil vi under alle omstændigheder anbefale, at isoleringsarbejdet udføres af dygtige byggesagkyndige, så du er sikker på, at håndværket udføres optimalt. Hvis ikke arbejdet udføres ordentligt, så er der risiko for, at der opstår alvorlige skader på huset.

Er du nysgerrig på, om isoleringen i din krybekælder trænger til en kærlig hånd, og vil du gerne have gode råd og vejledning? Så står vi altid klar til at besvare dine spørgsmål og give dig den rådgivning som passer til din situation. Ring på telefon 31 77 77 91 eller skriv en mail til info@papiruldamager.dk

Bestil et gratis isoleringstjek

Din lokale isolatør. Dansk håndværk udført af danske håndværkere. Vi udfører isoleringsarbejde i hele Storkøbenhavn.
Har du spørgsmål eller kommentarer til os, eller ønsker et uforpligtende tilbud?

Adresse

Papiruld Amager

Kirstinehøj 18

2770 Kastrup

Kontakt os

T: 31 77 77 91

M: info@papiruldamager.dk

CVR: 33 88 07 66

Copyright Papiruld Amager 2016
Top