Gode råd til et godt indeklima i dit hjem

Et godt indeklima er essentielt

Et godt indeklima er vigtigt, hvis sundhed, velvære og humør skal være i top. Mange undersøgeler har vist, at et godt indeklima hjælper på disse parametre. På baggrund af et øget fokus på energibesparelse og minimering af CO2 udledning, er mange boliger i dag isoleret solidt fra gulv til loft. Udluftningen er derfor minimal, hvis døre og vinduer er lukkede. Hvis du vil skabe et bedre klima i din bolig, så får du her en række råd med på vejen.

 

1. Husk at lufte ud flere gange dagligt

De fleste er klar over det, men det er enormt vigtigt, at huset bliver luftet ud flere gange dagligt, hvis indeklimaet skal være i top. Vi gør opmærksom på det, fordi mange alligevel glemmer det, eller i hvert fald ikke gør det nok. Det bedste du kan gøre er at lufte ud to til tre gange dagligt i mindst 10 minutter af gangen. Det er ikke nok blot at åbne et vindue i den ene ende af huset. Flere vinduer skal åbnes, hvis luften skal renses ud, så der skabes gennemtræk. Det er altid en god idé at åbne vinduer under madlavning og bad, da der er risiko for, at dampene skaberfugtskader, som kan udvikle sig til skimmelsvamp, hvis ikke der luftes ud.

 

2. Hæng tøjet til tørre udenfor

Hvis tøjet hænges til tørre inde i din bolig efter vask, så vil vanddampene sætte sig i vægge og loft. Dermed øges risikoen for skimmelsvamp, som er en af de største syndere med hensyn til dårligt indeklima. Et fugtigt indeklima og skimmelsvamp kan i værste tilfælde mærkes på helbredet i form af eksempelvis hoste. Hvis du bor i en lejlighed, anbefaler vi, at du tørrer dit tøj på badeværelset, hvor der er udsugning.

3. Hav den samme temperatur i hele boligen

Opvarmning af din bolig er ikke blot vigtigt for at have det behageligt og lunt i dit hjem, men også for at skabe et godt indeklima. Normalt bør temperaturen ligge på mellem 20-22 grader i din bolig for at medvirke til et optimalt indeklima. Du bør desuden sørge for at alle rum i din bolig har samme temperatur, da varmen i de varme rum vil forsøge at søge ind i de kolde, og således kommer dit varmeanlæg/radiator på overarbejde. Kolde rum i kombination med fugt skaber desuden kondensvand på det kolde rums overflader, som kan fører til svampeangreb.

 

4.Gør rent ofte og brug sundhedsmærkede rengøringsmidler

Rengøring er en meget vigtig del af det at have et sundt indeklima. Dette er egentlig et banalt råd, som giver ganske god mening, da det er basisviden, at det ikke er sundt at leve i et beskidt hjem. Støv har en stor overflade, hvor der kan sætte sig diverse stoffer såsom phatalater, som er skidt for os. Jævnlig rengøring er med til at holde forekomsten af husstøvmider i bund og forbygger dermed også mod husstøvmideallergi, der giver ubehagelige symptomer. Når du gør rent, bør du desuden bruge så få rengøringsmidler som muligt, og helst nogle, som er sundhedsmærkede og ikke indeholder for meget parfume og kemikalier. Husk desuden den halvårlige hovedrengøring!

Bestil et gratis isoleringstjek

Din lokale isolatør. Dansk håndværk udført af danske håndværkere. Vi udfører isoleringsarbejde i hele Storkøbenhavn.
Har du spørgsmål eller kommentarer til os, eller ønsker et uforpligtende tilbud?

Adresse

Papiruld Amager

Kirstinehøj 18

2770 Kastrup

Kontakt os

T: 31 77 77 91

M: info@papiruldamager.dk

CVR: 33 88 07 66

Copyright Papiruld Amager 2016
Top