Derfor er det vigtigt at tjekke, om dit loft er efterisoleret

Det kan i mange tilfælde være en rigtig god idé at tjekke, om dit hus trænger til en efterisolering af loftet. Husets isolering har en indflydelse på både pengepung, indeklima samt miljøet. Hvis ikke husets loftisolering er i ordentlig stand, eller hvis den med tiden er faldet sammen, så trænger meget af husets varme ud gennem loftet, og det vil betyde, at der sættes en større belastning på husets varmeanlæg. 

 

4 fordele ved efterisolering af loft

Hvis du er i tvivl om dit loft er isoleret hensigtsmæssigt, så er det en god idé at få en fagmand til tage et kig på det. Varme stiger opad, og loftet udgør en stor flade på alle huse. Hvis ikke loftet er isoleret ordentligt, vil du opleve et stort varmetab, mens der samtidig er en række andre konsekvenser forbundet med dårlig loftisolering. Heraf følger fire fordele ved at få loftet efterisoleret.

 

1. Bedre indeklima

Hvis husets loftisolering er i en dårlig tilstand, så er der risiko for, at man vil opleve træk. Træk skaber et dårligt indeklima, og det kan føles ubehageligt. Hvis du beslutter dig for at få lavet en efterisolering af loftet, vil du opleve, at det bliver nemmere at genvarme husets værelser til en behagelig temperatur. Desuden minimeres træk, som ofte forekomme ved loft, døre og vinduer. Dette kan altså forebygges med en efterisolering.

 

2. Besparelse på varmeregningen

Hvis ikke huset er isoleret ordentligt, så er der mange penge at spare ved at få lavet en efterisolering. Faktisk forsvinder der i gennemsnit 10 procent af danske huses energi ud gennem loftet. Det kan derfor i høj grad betale sig at få ordnet isoleringen, hvis din bolig er af ældre dato.

 3. Mindre risiko for skimmelsvamp

Ved dårlig isolering er der forhøjet risiko for fugt og skimmelsvamp. Skimmelsvamp er sundhedsskadeligt, og det er derfor en god idé at gøre altvad du kan for at undgå dette. En god isolering holder kulden ude af huset, og der er derfor en betydeligt mindre risiko for, at der skabes fugt og dermed skimmelsvamp i huset.

 

4. Øger boligens værdi

De fleste huskøbere er opmærksomme på, om et hus er ordentligt isoleret ved et potentielt køb. Det skyldes, at der i dag er krav om, at huse skal være energimærket. Samtidig vil de fleste gerne bo billigst muligt med en mindst mulig elregning. Ved husets energimærkning vil det klart fremgå, hvordan husets isolering er lagt. Man vil bl.a. kunne se, hvor høj husets varmeregning er.

 

Få rådgivning ved fagmand

Når du skal have efterisoleret loftet, så anbefales det, at du får en fagmand til at undersøge loftets tilstand, hvis du vil have arbejdet udført ordenligt i første omgang. Det kan nemlig være svært for den almene borger at vide, hvordan en god loftisolering skal se ud.

Bestil et gratis isoleringstjek

Din lokale isolatør. Dansk håndværk udført af danske håndværkere. Vi udfører isoleringsarbejde i hele Storkøbenhavn.
Har du spørgsmål eller kommentarer til os, eller ønsker et uforpligtende tilbud?

Adresse

Papiruld Amager

Kirstinehøj 18

2770 Kastrup

Kontakt os

T: 31 77 77 91

M: info@papiruldamager.dk

CVR: 33 88 07 66

Copyright Papiruld Amager 2016
Top